Ida-Virumaa noorte töövaatlusprogramm

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi toetatud projekti „Ida-Virumaa noorte töövaatlusprogramm“ eesmärk on valmistada koolides pakkumiseks ette valikaine “Mina ja tööle?!”, mis arvestab noorte vajadusi, aitab neil paremini tööeluks valmistuda ja teha teadlikumaid valikuid, ning luua toimiv võrgustik valikainet rakendavate koolide vahel.

Rahastatud Euroopa Liidust.

Eesmärk

Valmistada koolides pakkumiseks ette programm, mis arvestab noorte vajadusi, aitab neil paremini tööeluks valmistuda ja teha teadlikumaid valikuid, ning luua programmi rakendamiseks toimiv ettevõtjatest hariduspartnerite võrgustik. Lisaks toetada eesti keelest erineva emakeelega noorte lõimumist töövaatlusprogrammis osalemise, eesti- ja venekeelsete noorte ühistegevuste ja uute kontaktide loomise kaudu.

Periood: 1.01.2023. – 31.12.2027

Pilootkoolid jaanuar – juuni 2024 perioodil

Kohtla-Järve Slaavi Põhikool, Jõhvi Gümnaasium, Sillamäe Gümnaasium. Programmi tegevusi pakutakse esimesel rakendamise aastal kolme Ida-Virumaa kooli õpilastele, et katsetada tegevuste sobivust. Järgnevatel aastatel pakutakse programmi tegevusi programmiga ühinenud Ida-Virumaa koolide õpilastele.

Sihtgrupp

Ida-Virumaa üldhariduskoolide õpilased.

 

Projektis planeeritud tegevused

  1. Luuakse koolitusprogramm ettevõtjatele, et koolitada neid välja valikaine läbiviimiseks koolides (35 ak/h)
  2. Luuakse ettevõtjatest hariduspartnerite võrgustik, kes on valmis viima koolides läbi vastavat valikainet ja/ või viima läbi oma ettevõttes noortele töötubasid. Töötatakse välja programmi koolituskava ja juhendmaterjal õpilaste juhendamiseks.
  3. Töötoad õpilastele vastavalt nende poolt valitud valdkonna eelistusele
  4. Avaseminar, lõpuseminar kõikidele osalejatele

Avastusretk tööle

Fotojalutuskäik

16.mai 2024 kell 13:00-15:00
Vabu kohti: 16/16

Maila Meldre OÜ – Fotojalutuskäik 

Töötoa tutvustus: Tule põnevale fotojalutuskäigule linnakeskkonnas, kus saad oma loomingulisuse proovile panna ning õppida märkama ümbrust hoopis teise vaatenurga alt, nii nagu seda teevad fotograafid. Pärast jalutuskäiku ootab sind saadud pildimaterjalist digitaalse kunstigalerii loomine gruppides. Liitu töötoaga ja saa osa inspiratsioonist, loovusest ning avasta enda sees peituv kunstnik! Kaasa oma kaamera või telefon!

Autode ja mootorrataste tehnikamaailma

15.mai 2024 kell 14:00-16:00
Vabu kohti: 5/5

Moto Trading OÜ – Autode ja mootorrataste tehnikamaailma

Töötoa tutvustus: Avastada auto ja mootorratta hoolduse ning remondi põhitõdesid. Lisaks lühiülevaade auto alla ning võimalus proovida ise teha rehvivahetust.

Taluelu- ja loodusseiklus

14.mai 2024 kell 13:00-15:00
Vabu kohti: 12/12

MTÜ Avatud ja Hoitud Loodus – Taluelu- ja loodusseiklus

Töötoa tutvustus: Seikluslik talupäev Mäetagusel Aia talus! Siin ootab sind põnev ringkäik loomade juures ning lühike matk Mäetaguse tammikus. Lisaks saad tutvuda looduretkejuhi ja loodusgiidi tööga ning avastada nende põnevaid tegemisi looduse keskel. Sukeldu looduse ja taluelu imelisse maailma, kus ootab ees rohkem kui oskad ette kujutada!

Töövõimalused ja vajalikud oskused Töötukassas

16.mai 2024 kell 11:00-13:00
Vabu kohti: 5/5

Eesti Töötukassa Jõhvi esindus – Töövõimalused ja vajalikud oskused Töötukassas

Töötoa tutvustus: Saad teada, kes töötukassas töötavad ja milliste oskuste ja teadmistega saab töötukassasse tööle tulla! Tutvustame erinevaid ametikohti ja ülesandeid, mida töötukassa meeskond igapäevaselt teeb, et toetada tööotsijaid ja ettevõtteid. Lisaks saad osa praktilisest kogemusest ekskursioonil läbi töötukassa büroo ning näed, kuidas töötukassa meeskond tegutseb. Avasta töötukassa maailma võimalused ning tee esimene samm uue karjääri suunas!

Loomahoolduse meistriklass: Praktiline kogemus loomamassaažis

15.mai 2024 kell 13:00-15:00
Vabu kohti: 6/6

Siimumäe talu – Loomahoolduse meistriklass: Praktiline kogemus loomamassaažis

Töötoa tutvustus: Avastad igapäevaseid töid põllumajanduses ja hobusekasvatuses ning saad osa praktilisest kogemusest loomamassaažis! Tutvustame, kuidas toimub loomade söötmine, treenimine, ravimine ja kõik muu sellega seonduv, et tagada nende heaolu ja tervis. Lisaks ootab sind põnev loomamassaaži töötuba, kus saad käed külge panna üldseisundi hindamisel, üldmassaažis, aroomiteraapias ja kinesioteipimises.

Sära ja Stiil: Avasta Salongimaailma Saladused

14.mai 2024 kell 14:00-15:30
Vabu kohti: 8/8

L Ilustudio – Sära ja Stiil: Avasta Salongimaailma Saladused

Töötoa tutvustus: Avastada, mis toimub salongi kulisside taga ja kuidas luuakse kauneid soenguid. Proovi oma osavust punutiste tegemisel või katseta julgelt värvimist salkude peal. Saa osa loomingulisest salongielust!

Maailma parim kinoelamus

13.mai 2024 Kell 12:00-13:00
Vabu kohti: 8/8

Apollo Kino Jõhvi – Ettevalmistus maailma parima kinoelamuse pakkumiseks

Töötoa tutvustus: Registreeri ja näe, kuidas Apollo töötajad valmistuvad meeldejäävate kinokogemuste loomiseks. Saad praktilise kogemuse erinevate kinotööde tegemisel ja avastad, kuidas luuakse maagiat kulisside taga. See on suurepärane võimalus avastada kinomaailma telgitaguseid ning saada inspiratsiooni tulevikuks!

 

Terviseedendus Sinuga ja Sinu ümber

13.mai 2024 Kell 12:00-14:00
Vabu kohti: 8/8

Corrigo Tervisekeskus – Tervisedendus Sinuga ja Sinu ümber

Töötoa tutvustus: Kuidas lihtsate vahenditega hoida oma vaimset ja füüsilist tervist. Milliseid nippe kasutavad tervishoiutöötajad enda tervise hoidmiseks?

Pakume noortele teenuste jälgimist ajavahemikus 13.00-14.00; töötuba toimub enne seda, alates kella 12.00. Vaatlema kutsume rollidesse: hooldusteenuste juht, õde töötervishoius, sotsiaalterapeut, tegevusjuhendaja, protseduuriõde, füsioterapeut, kliiniline assistent, laborandi (analüüside, mida võetakse laboris töötlemine) ja verevõtja (õde) töö

Kuidas töötab ajalehe toimetus?

16.mai 2024 kell 13:00-14:00
Vabu kohti: 4/4

Põhjaranniku Kirjastus – Kuidas töötab ajalehe toimetus?

Töötoa tutvustus: Tere tulemast põnevasse ajakirjanduse töötuppa! Siin saad ise kogeda, kuidas toimib ajalehe toimetus. Avasta, kuidas uudised valmivad ja kuidas nad jõuavad sinuni trükikojast.

Sillamäe sadam

15.mai 2024 kell 13:00-15:30
Vabu kohti: 18/18

Silsteve  – Sillamäe sadam

Töötoa tutvustus: Saad teada, kes on stividor, mida teeb kommertsdirektor ja millist rolli täidavad mehaanikud ettevõtte tegevuses. Lisaks saad praktilist kogemust, arvutades auna massi, paigutades konteinereid ja lahendades nutikaid ülesandeid, et võita magusaid auhindu lõbusates mängudes. Pärast töötuba toimub tunniajane bussiekskursioon Sillamäe sadama 750-hektarilisel territooriumil, avastades selle mitmekülgse tegevuse ja ulatuslikud alad.

Keemialaborisse katseid tegema

14. mai 2024 kell 13:00-15:00
Vabu kohti: 10/10

Viru Keemia Grupp – Keemialaborisse katseid tegema

Töötoa tutvustus: VKG Oili keemialaboris saad lähemalt uurida põlevkivi ja selle omadusi. Teises pooles toimub ekskursioon Petroter III õlitehases.

NB! Ohutusreeglite järgselt on territooriumile lubatud vaid kaetud käte ja jalgadega ehk püksid jalga ja pikkade varrukatega kampsun. Keelatud on seelikud ja kleidid. Samuti peavad jalas olema mugavad jalanõud, kontsad keelatud.

Mida teeb abipolitseinik?

15.mai 2024, kell 10:00-11:00
Vabu kohti: 20/20

Politsei- ja Piirivalveamet Ida prefektuur

Töötoa tutvustus: Abipolitseinike koordinaator räägib, kuidas saada osaks abipolitseinike tiimist ning milline on nende põnev töö igapäevaselt.

Pane end proovile suursündmuse korraldajana

16.mai 2024 kell 13:00-15:00
Vabu kohti: 30/30

Kiviõli Seikluskeskus – Sinu unistuste sündmuse korraldamine

Töötoa tutvustus: Kas oled kunagi unistanud korraldada sündmust, mis jääks kauaks meelde nii sulle endale kui ka teistele? Tahaksid teada saada, kuidas muuta oma ideed reaalsuseks ning kuidas tõmmata tähelepanu just sellele sündmusele?

See töötuba on just sulle! Astu sisse ja sukeldu maailma, kus loovus kohtub praktilisusega ning unistustest saavad teod. Meie eesmärk on pakkuda sulle praktilist kogemust ja oskusi, mis aitavad sul oma unistuste sündmuse korraldamisel särama lüüa.

Pressiteate ja sotsiaalmeediapostituste kiirkursus

16.mai 2024 kell kell 14:00-15:00
Vabu kohti: 20/20

Jõhvi vald – Pressiteate ja sotsiaalmeediapostituste kiirkursus

Töötoa tutvustus: Saad õppida, kuidas tõhusalt jagada informatsiooni erinevates kanalites ning luua silmapaistvaid visuaale. Jõhvi valla kommunikatsioonispetsialist Küllike Kullerkupp jagab praktilisi näpunäiteid ja oskusi. Saa osa kommunikatsioonimaailma saladustest!

Meditsiinilise detektiivi seiklus: Avasta teekond diagnoosini

15.mai 2024 kell 13:00-15:00
Vabu kohti: 6

SA Ida-Viru Keskhaigla – Meditsiinilise detektiivi seiklus: Avasta teekond diagnoosini

Töötoa tutvustus: Saad läbi mängida olukorra erakorralise meditsiini osakonnas ja tutvuda laboriteenistusega. Laborispetsialistid juhendavad osalejaid laboriseadmete kasutamisel ning näitavad, kuidas uuringumaterjalist edasi diagnoosini jõutakse. Saa osa põnevast meditsiinimaailmast!

Isikukaitsevahendite kasutamine

13. mai 2024 kell 13:00-14:00
Vabu kohti: 6/6

Würth AS – Kuidas ennast tööl kaitsta?

Töötoa tutvustus: Kas oled kunagi mõelnud, kuidas kaitsta end tööl erinevate ohtude eest? Tahaksid teada, kuidas isikukaitsevahendid võivad muuta töökeskkonna turvalisemaks ja mugavamaks? Õpid praktiliselt kasutama erinevaid kaitsevahendeid ning mõistma nende olulisust töökeskkonnas. Saad teadmisi vahendite valikust, hooldusest ja ohutusnõuetest.

kontaktid

Kristi Krilovs
Projektijuht
(+372) 501 2901
kristi.krilovs@ivek.ee